Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser mozzarella 50 g (MLE) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Jabłko 150 g (II śniadanie) |
Ryż brązowy na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser mozzarella 50 g (MLE) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE) Jabłko 150 g (II śniadanie) Słupki papryki czerwonej + 100 g Dip jogurtowo-koperkowy + 30 g (MLE) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kotlet z morszczuka 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, SOJ) Sałata zielona z jogurtem + 100 g (MLE) Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa pomidorowa + 300 g (SOJ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 50 g (GLU PSZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet z morszczuka + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Sałata zielona z jogurtem + 100 g (MLE) Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c + 100 g Sos koperkowy dieta + 80 g (MLE, SEL) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki jęczmienne na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twarożek ze szczypiorkiem + 50 g (MLE) Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 30 g Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Winogrona 100 g (II śniadanie) |
Płatki jęczmienne na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twarożek ze szczypiorkiem + 50 g (MLE) Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 30 g Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Pyzy z truskawkami + 300 g (GLU PSZ, JAJ) Dip jogurtowy naturalny + 100 g (MLE) Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 150 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Potrawka z kurczaka + 180 g (GLU PSZ, SEL) Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 100 g Kalafior gotowany + 100 g Maślanka 150 ml (MLE) (podwieczorek) Orzechy włoskie łuskane 20 g (ORZ) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym 250 g (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z wędliną drobiowo-wieprzową i brokułem + 150 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR) Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Arbuz 150 g (II śniadanie) |
Płatki jaglane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z wędliną drobiowo-wieprzową i brokułem + 150 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR) Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Arbuz 150 g (II śniadanie) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa koperkowa z ryżem + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pieczarkowy + 80 g (MLE) Surówka z młodej kapusty + 100 g Fasolka szparagowa żółta + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa koperkowa z ryżem brązowym + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ) Surówka z młodej kapusty + 100 g Fasolka szparagowa żółta + 100 g Sos pieczarkowy + 80 g ( MLE) Kanapka z serkiem i sałatą (chleb razowy 60g, margaryna 5g, sałata 5g, serek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasztet z fasoli + 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ) Pomidor 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Melon 150 g (II śniadanie) |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka, parzona w osłonce niejadalnej 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ) Pomidor 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie) Melon 150 g (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g Sos brokułowy- dieta + 80 g (MLE) Surówka z selera z rodzynkami + 100 g (MLE, SEL) Marchew mini gotowana + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g Sos brokułowy- dieta + 80 g (MLE) Surówka Colesław + 100 g (JAJ, MLE, GOR, S02) Marchew mini gotowana + 100 g Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka Piastowska- wieprzowa, wędzona, parzona z dod. b. sojowego i wody 30 g (SOJ) Ser mozzarella kulki 35 g ( MLE) Papryka świeża 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie) |
Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka Piastowska- wieprzowa, wędzona, parzona z dod. b. sojowego i wody 30 g (SOJ) Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Papryka świeża 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kapuśniak z kapusty białej + 350 g (GLU PSZ, SEL, GOR) Ryż na sypko 200 g Gulasz wieprzowy węgierski + 180 g (MLE) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g Fasolka szparagowa żółta + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Kapuśniak z kapusty białej + 350 g (GLU PSZ, SEL, GOR) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Gulasz wieprzowy węgierski + 180 g (MLE) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g Fasolka szparagowa żółta + 100 g Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne