Dobry Posiłek 09.06.2025 - 13.06.2025

 

  Śniadanie I i II  20250613snpo.jpg  20250613sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Jabłko 150 g (II śniadanie)

Ryż brązowy na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)

Jabłko 150 g (II śniadanie)

Słupki papryki czerwonej + 100 g

Dip jogurtowo-koperkowy + 30 g (MLE) (II śniadanie)

  Obiad 20250613obpo.jpg 20250613obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Kotlet z morszczuka 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, SOJ)

Sałata zielona z jogurtem + 100 g (MLE)

Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa pomidorowa + 300 g (SOJ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 50 g (GLU PSZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Pulpet z morszczuka + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Sałata zielona z jogurtem + 100 g (MLE)

Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c + 100 g

Sos koperkowy dieta + 80 g (MLE, SEL)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250612snpo.jpg  20250612sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki jęczmienne na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twarożek ze szczypiorkiem + 50 g (MLE)

Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 30 g

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Winogrona 100 g (II śniadanie)

Płatki jęczmienne na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twarożek ze szczypiorkiem + 50 g (MLE)

Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 30 g

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE) (II śniadanie)

  Obiad 20250612obpo.jpg 20250612obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Pyzy z truskawkami + 300 g (GLU PSZ, JAJ)

Dip jogurtowy naturalny + 100 g (MLE)

Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 150 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Potrawka z kurczaka + 180 g (GLU PSZ, SEL)

Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 100 g

Kalafior gotowany + 100 g

Maślanka 150 ml (MLE) (podwieczorek)

Orzechy włoskie łuskane 20 g (ORZ) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250611snpo.jpg  20250611sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym 250 g (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z wędliną drobiowo-wieprzową i brokułem + 150 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR)

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Arbuz 150 g (II śniadanie)

Płatki jaglane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z wędliną drobiowo-wieprzową i brokułem + 150 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR)

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Arbuz 150 g (II śniadanie)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie)

  Obiad 20250611obpo.jpg 20250611obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa koperkowa z ryżem + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pieczarkowy + 80 g (MLE)

Surówka z młodej kapusty + 100 g

Fasolka szparagowa żółta + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa koperkowa z ryżem brązowym + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Surówka z młodej kapusty + 100 g

Fasolka szparagowa żółta + 100 g

Sos pieczarkowy + 80 g ( MLE)

Kanapka z serkiem i sałatą (chleb razowy 60g, margaryna 5g, sałata 5g, serek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250610snpo.jpg  20250610sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet z fasoli + 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW)

Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)

Pomidor 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Melon 150 g (II śniadanie)

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka, parzona w osłonce niejadalnej 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)

Pomidor 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie)

Melon 150 g (II śniadanie)

  Obiad 20250610obpo.jpg 20250610obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL, GLU JĘCZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g

Sos brokułowy- dieta + 80 g (MLE)

Surówka z selera z rodzynkami + 100 g (MLE, SEL)

Marchew mini gotowana + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL, GLU JĘCZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g

Sos brokułowy- dieta + 80 g (MLE)

Surówka Colesław + 100 g (JAJ, MLE, GOR, S02)

Marchew mini gotowana + 100 g

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250609snpo.jpg  20250609sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka Piastowska- wieprzowa, wędzona, parzona z dod. b. sojowego i wody 30 g (SOJ)

Ser mozzarella kulki 35 g ( MLE)

Papryka świeża 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie)

Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka Piastowska- wieprzowa, wędzona, parzona z dod. b. sojowego i wody 30 g (SOJ)

Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Papryka świeża 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250609obpo.jpg 20250609obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kapuśniak z kapusty białej + 350 g (GLU PSZ, SEL, GOR)

Ryż na sypko 200 g

Gulasz wieprzowy węgierski + 180 g (MLE)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Fasolka szparagowa żółta + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Kapuśniak z kapusty białej + 350 g (GLU PSZ, SEL, GOR)

Ryż na sypko (brązowy) 200 g

Gulasz wieprzowy węgierski + 180 g (MLE)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Fasolka szparagowa żółta + 100 g

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne