Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twaróg półtłusty 40 g ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Jabłko 150 g (II śniadanie) |
Kasza gryczana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twaróg półtłusty 40 g ( MLE,) Ser wędzony 30 g (MLE,) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) Jabłko 150 g (II śniadanie) Słupki papryki czerwonej + 100 g (II śniadanie) Dip jogurtowo-koperkowy + 30 g (MLE,) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Krupnik jęczmienny + 350 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Śledź w śmietanie 150 g ( RYB, MLE, GOR, S02, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEL, ) Bukiet warzyw gotowanych + 100 g Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Krupnik jęczmienny + 350 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet z morszczuka + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Bukiet warzyw gotowanych + 100 g Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c + 100 g Sos koperkowy dieta + 80 g ( MLE, SEL,) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki jęczmienne na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Hummus + 50 g (SOJ,) Szynka zielonogórska- wp. parzona 30 g (SOJ,) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Winogrona 100 g (II śniadanie) |
Płatki jęczmienne na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Serek śmietankowy naturalny 50 g (MLE,) Szynka zielonogórska- wp. parzona 30 g (SOJ,) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE,) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa krem z buraków + 350 ml ( SOJ, SEL,) Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ, ) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Sos jarzynowy dieta + 80 g ( MLE,) Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 100 g Kalafior gotowany + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa krem z buraków + 350 ml (SOJ, SEL,) Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Sos jarzynowy dieta + 80 g ( MLE,) Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 100 g Kalafior gotowany + 100 g Maślanka 150 ml (MLE,) (podwieczorek) Orzechy włoskie łuskane 20 g (ORZ,) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym 250 g ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twaróg półtłusty 30 g ( MLE,) Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z wędliną drobiowo-wieprzową i brokułem + 150 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,) Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Mandarynka 1 szt (II śniadanie) |
Płatki jaglane na wywarze jarzynowym. 250 ml (SEL,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twaróg półtłusty 30 g ( MLE,) Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z wędliną drobiowo-wieprzową i brokułem + 150 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,) Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Mandarynka 1 szt (II śniadanie) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa koperkowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 200 g Pulpet z kurczaka + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pieczarkowy + 80 g ( MLE,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c + 100 g Fasolka szparagowa żółta + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa koperkowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL,) Kasza gryczana 200 g Pulpet z kurczaka + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c + 100 g Fasolka szparagowa żółta + 100 g Sos pieczarkowy + 80 g ( MLE,) Kanapka z serkiem i sałatą (chleb razowy 60g, margaryna 5g, sałata 5g, serek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT,) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pierś gotowana premium-dr, produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Jajko w sosie tatarskim + 100 g (JAJ, MLE, GOR,) Pomidor 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Melon 150 g (II śniadanie) |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pierś gotowana premium -dr, produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym + 100 g (JAJ, MLE,) Pomidor 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,) (II śniadanie) Melon 150 g (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kotlet schabowy panierowany + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z selera z rodzynkami + 100 g (MLE, SEL,) Marchew mini gotowana + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa pomidorowa + 300 g (SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 50 g ( GLU PSZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g Sos brokułowy- dieta + 80 g (MLE,) Surówka Colesław + 100 g ( JAJ, MLE, GOR, S02,) Marchew mini gotowana + 100 g Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynkowa z indyka-produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g Ser mozzarella kulki 35 g ( MLE,) Papryka świeża 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie) |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynkowa z indyka-produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g Ser mozzarella kulki 35 g ( MLE,) Papryka świeża 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,) Ryż na sypko 200 g Gulasz wieprzowy węgierski + 180 g (MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g Fasolka szparagowa żółta + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Fasolka szparagowa żółta + 100 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Gulasz wieprzowy węgierski + 180 g (MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g Fasolka szparagowa żółta + 100 g Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne