Dobry Posiłek 07.04.2025 - 11.04.2025

 

  Śniadanie I i II  20250411snpo.jpg  20250411sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zacierka na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 50 g (MLE)

Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Papryka świeża 80 g

Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twarożek + 50 g (MLE)

Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Papryka świeża 80 g

Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Kefir 2% tł 150 ml (MLE) (II śniadanie)

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250411obpo.jpg 20250411obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa ryżowa + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Morszczuk smażony 120g + 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Surówka z czerwonej kapusty b/c + 100 g (MLE)

Cukinia gotowana + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

zupa ryżowa (ryż brązowy) + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Morszczuk na parze 100g + 100 g (RYB)

Sos chrzanowy + 80 g (MLE, S02)

Surówka z czerwonej kapusty b/c + 100 g (MLE)

Cukinia gotowana + 100 g

Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250410snpo.jpg  20250410sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Hummus paprykowy + 50 g ( SEZ)

Szynka rodzinna- wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną. 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR)

Ogórek kiszony 80 g

Mix sałat 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Jabłko 150 g (II śniadanie)

Kasza jęczmienna na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Hummus paprykowy + 50 g (SEZ)

Szynka rodzinna- wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną. 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR)

Ogórek kiszony 80 g

Mix sałat 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Jabłko 150 g (II śniadanie)

Kanapka z serem żółtym i pomidorem (chleb razowy 60g, masło 5g, ser żółty 25g, pomidor 15g) 1 szt (GLU PSZ, MLE,) (II śniadanie)

  Obiad 20250410obpo.jpg 20250410obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa szpinakowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g

Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 100 g

Kalafior gotowany + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa szpinakowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g

Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 100 g

Kalafior gotowany + 100 g

Maślanka z płatkami owsianymi 150 ml (MLE, GLU OW,) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250409snpo.jpg  20250409sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Owsianka z jabłkami 250 g ( MLE, GLU OW)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)

Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (SOJ, MLE)

Pomidor 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Banan 1szt. (II śniadanie)

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ)

Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g

Pomidor 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie)

Pomarańcza 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250409obpo.jpg 20250409obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)

Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,)

Filet z kurczaka pieczony w posypce curry dieta + 100 g

Sos dyniowy + 80 g (MLE)

Surówka z marchwi i jabłka b/c + 100 g

Cukinia gotowana + 100 g

Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)

Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)

Filet z kurczaka pieczony w posypce curry dieta + 100 g

Sos dyniowy + 80 g (MLE)

Surówka z marchwi i jabłka b/c + 100 g

Cukinia gotowana + 100 g

Słupki papryki czerwonej + 100 g (podwieczorek)

Dip jogurtowo-ziołowy + 30 g (MLE) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250408snpo.jpg  20250408sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną. 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE)

Pomidor 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Pomarańcza 1 szt. (II śniadanie)

Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną. 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE)

Pomidor 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie)

Jabłko 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250408obpo.jpg 20250408obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa krem z pomidorów + 350 ml (SOJ, SEL)

Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ)

Kotlet wieprzowy mielony + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 100 g

Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa krem z pomidorów + 350 ml (SOJ, SEL,)

Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ)

Pulpet wieprzowy + 100 g ( GLU PSZ, JAJ)

Sos własny dieta + 80 g (SOJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 100 g

Brokuł gotowany + 100 g

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250407snpo.jpg  20250407sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Makaron na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Pasta jajeczno-brokułowa + 50 g (JAJ)

Ogórek kiszony 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )

Pasta jajeczno-brokułowa + 50 g (JAJ,)

Ogórek kiszony 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, może zawierać: MLE, GOR) (II śniadanie)

  Obiad 20250407obpo.jpg 20250407obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ryż na sypko 200 g

Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 200 g ( GLU PSZ, SEL)

Fasolka szparagowa żółta + 100 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ryż na sypko (brązowy) 200 g

Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 200 g (GLU PSZ, SEL)

Fasolka szparagowa żółta + 100 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne