Dobry Posiłek 31.03.2025 - 04.04.2025

 

  Śniadanie I i II  20250404snpo.jpg  20250404sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser wędzony 30 g (MLE)

Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Jabłko 150 g (II śniadanie)

Ryż brązowy na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser wędzony 30 g (MLE)

Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)

Jabłko 150 g (II śniadanie)

Słupki papryki czerwonej + 100 g (II śniadanie)

Dip jogurtowo-koperkowy + 30 g (MLE) (II śniadanie)

  Obiad 20250404obpo.jpg 20250404obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa brokułowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Śledź w śmietanie 150 g (RYB, MLE, GOR, S02, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEL)

Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c + 100 g (MLE, S02)

Bukiet jarzyn gotowany + 100 g (SEL)

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa brokułowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Pulpet z miruny + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Warzywa po grecku + 100 g (SEL)

Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c + 100 g (MLE, S02)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250403snpo.jpg  20250403sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki jęczmienne na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE)

Szynka zielonogórska- wp. parzona 30 g (SOJ)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Winogrona 100 g (II śniadanie)

Płatki jęczmienne na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE)

Szynka zielonogórska- wp. parzona 30 g (SOJ)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE) (II śniadanie)

  Obiad 20250403obpo.jpg 20250403obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Udziec z kurczaka wolno gotowany w glazurze miodowej + 100 g

Sałatka szwedzka + 100 g (GOR)

Kalafior gotowany + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g

Sałatka szwedzka + 100 g (GOR)

Kalafior gotowany + 100 g

Maślanka 150 ml (MLE)

Orzechy włoskie łuskane 20 g (ORZ)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250402snpo.jpg  20250402sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym 250 g (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g

Twaróg półtłusty 30 g ( MLE)

Papryka świeża 80 g

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

Płatki jaglane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g

Twaróg półtłusty 30 g ( MLE)

Papryka świeża 80 g

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie)

  Obiad 20250402obpo.jpg 20250402obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)

Ryż na sypko 200 g

Gulasz wieprzowy z warzywami + 180 g (GLU PSZ, SEL)

Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami + 100 g

Surówka z selera i brzoskwini b/c + 100 g (SEL)

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)

Ryż na sypko (brązowy) 200 g

Gulasz wieprzowy z warzywami + 180 g (GLU PSZ, SEL)

Surówka z selera i brzoskwini b/c + 100 g (SEL)

Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami + 100 g

Kanapka z serkiem i sałatą (chleb razowy 60g, margaryna 5g, sałata 5g, serek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT,) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250401snpo.jpg  20250401sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pierś gotowana premium - drobiowy, produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Jajko w sosie tatarskim + 100 g ( AJ, MLE, GOR)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Melon 150 g (II śniadanie)

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pierś gotowana premium – drobiowy, produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym + 100 g (JAJ, MLE)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie)

Melon 150 g (II śniadanie)

  Obiad 20250401obpo.jpg 20250401obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Kasza gryczana 200 g

Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pomidorowy + 80 g

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 100 g (MLE)

Brokuł gotowany + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Barszcz ukraiński z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Kasza gryczana 200 g

Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pomidorowy + 80 g

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 100 g (MLE)

Brokuł gotowany + 100 g

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250331snpo.jpg  20250331sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynkowa z indyka - produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Ogórek kiszony z cebulką + 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie)

Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynkowa z indyka-produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g

Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Ogórek kiszony z cebulką + 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250331obpo.jpg 20250331obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa jarzynowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL)

Makaron 200 g (GLU PSZ)

Masa serowa do makaronu + 100 g (MLE)

Prażone jabłka + 100 g

Surówka z marchwi i jabłka b/c + 100g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa jarzynowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)

Pulpet wieprzowy + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos koperkowy dieta + 80 g (MLE, SEL)

Surówka z marchwi i jabłka b/c + 100 g

Cukinia gotowana + 100 g

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne