Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser wędzony 30 g (MLE) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Jabłko 150 g (II śniadanie) |
Ryż brązowy na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser wędzony 30 g (MLE) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE) Jabłko 150 g (II śniadanie) Słupki papryki czerwonej + 100 g (II śniadanie) Dip jogurtowo-koperkowy + 30 g (MLE) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa brokułowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Śledź w śmietanie 150 g (RYB, MLE, GOR, S02, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEL) Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c + 100 g (MLE, S02) Bukiet jarzyn gotowany + 100 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa brokułowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet z miruny + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Warzywa po grecku + 100 g (SEL) Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c + 100 g (MLE, S02) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki jęczmienne na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE) Szynka zielonogórska- wp. parzona 30 g (SOJ) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Winogrona 100 g (II śniadanie) |
Płatki jęczmienne na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE) Szynka zielonogórska- wp. parzona 30 g (SOJ) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Udziec z kurczaka wolno gotowany w glazurze miodowej + 100 g Sałatka szwedzka + 100 g (GOR) Kalafior gotowany + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g Sałatka szwedzka + 100 g (GOR) Kalafior gotowany + 100 g Maślanka 150 ml (MLE) Orzechy włoskie łuskane 20 g (ORZ) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym 250 g (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g Twaróg półtłusty 30 g ( MLE) Papryka świeża 80 g Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Mandarynka 1 szt (II śniadanie) |
Płatki jaglane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g Twaróg półtłusty 30 g ( MLE) Papryka świeża 80 g Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Mandarynka 1 szt (II śniadanie) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Ryż na sypko 200 g Gulasz wieprzowy z warzywami + 180 g (GLU PSZ, SEL) Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami + 100 g Surówka z selera i brzoskwini b/c + 100 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Gulasz wieprzowy z warzywami + 180 g (GLU PSZ, SEL) Surówka z selera i brzoskwini b/c + 100 g (SEL) Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami + 100 g Kanapka z serkiem i sałatą (chleb razowy 60g, margaryna 5g, sałata 5g, serek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT,) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pierś gotowana premium - drobiowy, produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Jajko w sosie tatarskim + 100 g ( AJ, MLE, GOR) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Melon 150 g (II śniadanie) |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pierś gotowana premium – drobiowy, produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym + 100 g (JAJ, MLE) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie) Melon 150 g (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz ukraiński z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Kasza gryczana 200 g Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pomidorowy + 80 g Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 100 g (MLE) Brokuł gotowany + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Barszcz ukraiński z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Kasza gryczana 200 g Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pomidorowy + 80 g Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 100 g (MLE) Brokuł gotowany + 100 g Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynkowa z indyka - produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Ogórek kiszony z cebulką + 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie) |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynkowa z indyka-produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Ogórek kiszony z cebulką + 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa jarzynowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL) Makaron 200 g (GLU PSZ) Masa serowa do makaronu + 100 g (MLE) Prażone jabłka + 100 g Surówka z marchwi i jabłka b/c + 100g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa jarzynowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Pulpet wieprzowy + 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos koperkowy dieta + 80 g (MLE, SEL) Surówka z marchwi i jabłka b/c + 100 g Cukinia gotowana + 100 g Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne