Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Ryż na mleku 250 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 50 g (MLE,) Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Mandarynka 1 szt (II śniadanie) |
Ryż brązowy na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twarożek + 50 g (MLE,) Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Kefir 2% tł 150 ml (MLE,) (II śniadanie) Mandarynka 1 szt (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa brokułowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Morszczuk pieczony w posypce paprykowo-ziołowej 100g + 100 g (RYB,) Sos chrzanowy + 80 g ( MLE, S02,) Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem + 100 g Fasolka szparagowa zielona + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa brokułowa + 300 g (SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 50 g ( GLU PSZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Morszczuk na parze 100g + 100 g (RYB,) Sos chrzanowy + 80 g ( MLE, S02,) Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem + 100 g Fasolka szparagowa zielona + 100 g Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Hummus + 50 g (SOJ,) Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 30 g Ogórek kiszony 80 g Mix sałat 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Jabłko 1 szt (II śniadanie) |
Kasza jęczmienna na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Hummus + 50 g (SOJ,) Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 30 g Ogórek kiszony 80 g Mix sałat 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa selerowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g (SEL,) Surówka z rzepy, marchwi, jabłka, selera i papryki b/c + 100 g (SEL,) Cukinia gotowana + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa selerowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g (SEL,) Surówka z rzepy, marchwi, jabłka, selera i papryki b/c + 100 g (SEL,) Cukinia gotowana + 100 g Maślanka z płatkami owsianymi 150 ml (MLE, GLU OW,) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Owsianka z jabłkami 250 g ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Serek śmietankowy naturalny 50 g (MLE,) Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Rzodkiewka szatkowana z jogurtem i szczypiorkiem + 90 g (MLE,) Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Banan 1szt (II śniadanie) |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Serek śmietankowy naturalny 50 g (MLE,) Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Rzodkiewka szatkowana z jogurtem i szczypiorkiem + 90 g (MLE,) Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,) (II śniadanie) Pomarańcza 1 szt (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR, ) Ryż na sypko 200 g Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Sos brokułowy- dieta + 80 g ( MLE,) Surówka z marchwi i selera + 100 g (MLE, SEL,) Kalafior gotowany + 100 g Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml |
Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z marchwi i selera + 100 g (MLE, SEL,) Kalafior gotowany + 100 g Słupki papryki czerwonej + 100 g (podwieczorek) Dip jogurtowo-koperkowy + 30 g (MLE,) (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki pszenne na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twaróg półtłusty 30 g ( MLE,) Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g Papryka świeża 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Pomarańcza 1 szt (II śniadanie) |
Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Twaróg półtłusty 30 g ( MLE,) Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g Papryka świeża 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE,) (II śniadanie) Jabłko 1 szt (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa wielowarzywna z zacierką + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,) Sos własny dieta + 80 g (SOJ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Mizeria + 100 g (MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa wielowarzywna + 300 ml ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 50 g ( GLU PSZ,) Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,) Sos własny dieta + 80 g (SOJ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Mizeria + 100 g (MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Makaron na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,) Ogórek kiszony 80 g Sałata strzępiasta 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Mandarynka 1 szt (II śniadanie) |
Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL,) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,) Ogórek kiszony 80 g Sałata strzępiasta 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Mandarynka 1 szt (II śniadanie) Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, może zawierać: MLE, GOR,) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Żurek z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,) Kasza gryczana 200 g Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g Sos pietruszkowy + 80 g (SOJ, MLE,) Fasolka szparagowa żółta + 100 g Marchew gotowana + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Żurek z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,) Kasza gryczana 200 g Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g Sos pietruszkowy + 80 g (SOJ, MLE,) Fasolka szparagowa żółta + 100 g Marchew gotowana + 100 g Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne