Dobry Posiłek 22.04.2025 - 25.04.2025

 

  Śniadanie I i II  20250425snpo.jpg  20250425sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ryż na mleku 250 ml (MLE,)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 50 g (MLE,)

Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )

Papryka świeża 80 g

Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Mandarynka 1 szt. (II śniadanie)

Ryż brązowy na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL,)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twarożek + 50 g (MLE,)

Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )

Papryka świeża 80 g

Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Kefir 2% tł 150 ml (MLE,) (II śniadanie)

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250425obpo.jpg 20250425obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa brokułowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Morszczuk pieczony w posypce paprykowo-ziołowej 100g + 100 g (RYB,)

Sos chrzanowy + 80 g (MLE, S02,)

Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem + 100 g

Fasolka szparagowa zielona + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa brokułowa + 300 g (SOJ, MLE, SEL,)

Makaron pełnoziarnisty 50 g ( GLU PSZ,)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Morszczuk na parze 100g + 100 g (RYB,)

Sos chrzanowy + 80 g (MLE, S02,)

Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem + 100 g

Fasolka szparagowa zielona + 100 g

Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250424snpo.jpg  20250424sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE,)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet z fasoli + 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW, )

Szynka rodzinna - wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną. 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,)

Ogórek kiszony 80 g

Mix sałat 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Jabłko 1 szt (II śniadanie)

Kasza jęczmienna na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ,)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet z fasoli + 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW, )

Szynka rodzinna - wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną. 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,)

Ogórek kiszony 80 g

Mix sałat 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE,) (II śniadanie)

  Obiad 20250424obpo.jpg 20250424obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa selerowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL,)

Makaron 200 g (GLU PSZ,)

Sos boloński z wieprzowiną + 150 g (SEL,)

Surówka z rzepy, marchwi, jabłka, selera i papryki b/c + 100 g (SEL,)

Cukinia gotowana + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa selerowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, SEL,)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,)

Surówka z rzepy, marchwi, jabłka, selera i papryki b/c + 100 g (SEL,)

Cukinia gotowana + 100 g

Maślanka z płatkami owsianymi 150 ml (MLE, GLU OW,) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250423snpo.jpg  20250423sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Owsianka z jabłkami 250 g ( MLE, GLU OW,)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)

Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (SOJ, MLE,)

Pomidor 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Banan 1 szt (II śniadanie)

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW,)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)

Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g

Pomidor 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,) (II śniadanie)

Pomarańcza 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250423obpo.jpg 20250423obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)

Ryż na sypko 200 g

Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

Sos brokułowy- dieta + 80 g (MLE,)

Surówka z marchwi i selera + 100 g (MLE, SEL,)

Kalafior gotowany + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)

Ryż na sypko (brązowy) 200 g

Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)

Surówka z marchwi i selera + 100 g (MLE, SEL,)

Kalafior gotowany + 100 g

Słupki papryki czerwonej + 100 g (podwieczorek)

Dip jogurtowo-koperkowy + 30 g (MLE,) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250422snpo.jpg  20250422sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE,)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twaróg półtłusty 30 g ( MLE,)

Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g

Papryka świeża 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Pomarańcza 1 szt (II śniadanie)

Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL,)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twaróg półtłusty 30 g ( MLE,)

Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g

Papryka świeża 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE,) (II śniadanoe)

Jabłko 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250422obpo.jpg 20250422obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa wielowarzywna z zacierką + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)

Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)

Sos własny dieta + 80 g (SOJ,)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Sałatka szwedzka + 100 g ( GOR,)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa wielowarzywna + 300 ml (SOJ, MLE, SEL,)

Makaron pełnoziarnisty 50 g ( GLU PSZ,)

Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)

Sos własny dieta + 80 g (SOJ,)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Sałatka szwedzka + 100 g ( GOR,)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne