Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser ricotta z cynamonem 50 g (JAJ, MLE) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c (MLE) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Arbuz 150 g |
Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser ricotta z cynamonem b/cukru 50 g (JAJ, MLE) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE) Arbuz 150 g Słupki z warzyw () 100 g Serek Almette mini 30g 1 szt. (MLE) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Sos bazyliowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL) |
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem pełnoziarnistym () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Sos bazyliowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL) Kompot owocowy* b/c 250 ml Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt. (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały, RYB - Ryby i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 50 g (MLE) Szynka zielonogórska- wp. parzona 30 g (SOJ) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Winogrona 100 g |
Makaron na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Szynka zielonogórska- wp. parzona 30 g (SOJ) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pudding z nasion chia z kiwi 150g (MLE) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Ziemniaki z koperkiem gotowane 100 g Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g (JAJ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml Brokuł z bułką tartą i z olejem* 100 g (GLU PSZ) |
Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Ziemniaki z koperkiem gotowane 100 g Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g (JAJ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Maślanka 150 ml (MLE) i orzechy włoskie łuskane 20 g (ORZ) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym. 250 g (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR) Sałatka wiosenna 100 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Arbuz 150 g |
Płatki jaglane na wywarze jarzynowym. 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR) Sałatka wiosenna 100 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Arbuz 150 g Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt. (MLE) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa z soczewicy i ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos ziołowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Mizeria 100 g (MLE) Kompot owocowy* z/c 250 ml Buraczki gotowane drobno tarte. b/c 100 g |
Zupa z soczewicy i ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos ziołowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Mizeria 100 g (MLE) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kanapka z serkiem śniadaniowym i sałatą (chleb razowy 60g, margaryna 5g, sałata 5g, serek śniadaniowy 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Twaróg półtłusty 30 g (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Pomarańcza 250g 1 szt. |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Twaróg półtłusty 30 g (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Kefir 2.0% tł 150g 1 szt. (MLE) Pomarańcza 250g 1 szt. |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Pieczarkowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (GLU PSZ) Sos cebulowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g |
Solferino * () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (GLU PSZ) Sos szpinakowy* 80 ml (GLU PSZ) Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona, z wodą dodaną 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Rzodkiewka 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt. |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 30 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Rzodkiewka 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt. |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Brokułowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Gulasz warzywny z tofu dieta* 200 g (GLU PSZ, SOJ, SEL) Surówka z pora i jabłka z koperkiem (z olejem) 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml Gruszka 1 szt. 150 g |
Brokułowa z ryżem pełnoziarnstym* 350 ml (MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Gulasz warzywny z tofu dieta* 200 g (GLU PSZ, SOJ, SEL) Surówka z pora i jabłka z koperkiem (z olejem) 100 g Gruszka 1szt. 150 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt. (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne