Dobry Posiłek 02.04.2024 - 05.04.2024

 

  Śniadanie I i II  20240405snpo.jpg  20240405sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser ricotta z cynamonem 50 g (JAJ, MLE)

Szynka Piastowska- wieprzowa, wędzona 30 g (SOJ)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Pomarańcza 250g 1 szt.

Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser ricotta z cynamonem b/cukru 50 g (JAJ, MLE)

Szynka Piastowska- wieprzowa, wędzona 30 g (SOJ)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)

Pomarańcza 250g 1 szt.

Słupki z warzyw 100 g

Serek Almette mini 30g 1 szt (MLE)

  Obiad 20240405obpo.jpg 20240405obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krem z dyni z grzankami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Łosoś pieczony 100 g (RYB)

Sos bazyliowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g

Szpinak gotowany z czosnkiem* 100 g (MLE)

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Krem z dyni z grzankami pełnoziarnistymi* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Łosoś pieczony 100 g (RYB)

Sos bazyliowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g

Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, RYB - Ryby i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240404snpo.jpg  20240404sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)

Pasztet z ciecierzycy * 30 g (GLU PSZ, JAJ)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana z/c 250 m

Winogrona 100 g

Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)

Pasztet z ciecierzycy * 30 g (GLU PSZ, JAJ)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE)

  Obiad 20240404obpo.jpg 20240404obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 100 g

Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g (JAJ)

Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)

Brokuł z bułką tartą i z olejem* 100 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 100 g

Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g (JAJ)

Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)

Brokuł gotowany* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Koktajl wieloowocowy* b/c 150 ml (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki/siarczyn, JAJ - Jaja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240403snpo.jpg  20240403sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym. 250 g (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Polędwica delikatna drobiowo-wieprzowa 30 g

Papryka świeża 80 g

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jabłko 1 szt.

Płatki jaglane na wywarze jarzynowym. 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Polędwica delikatna drobiowo-wieprzowa 30 g

Papryka świeża 80 g

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jabłko 1 szt.

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE)

  Obiad 20240403obpo.jpg 20240403obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Filet z indyka pieczony 100 g

Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR)

Buraczki gotowane drobno tarte. b/c 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Filet z indyka pieczony 100 g

Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Budyń o smaku waniliowym b/c 150 ml (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240402snpo.jpg  20240402sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Smoothie (jabłko, szpinak) 200 g

Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50 g 1 szt. (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 m

Smoothie (jabłko, szpinak) 200 g

  Obiad 20240402obpo.jpg 20240402obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Pieczarkowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Pierogi leniwe z cynamonem b/c 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)

Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 150 g

Gruszka 1szt. 150 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ryż na sypko (brązowy) 200 g

Sos jogurtowo truskawkowy*b/c 150 g (MLE)

Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 150 g

Gruszka 1szt. 150 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne