Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser ricotta z cynamonem 50 g (JAJ, MLE) Szynka Piastowska- wieprzowa, wędzona 30 g (SOJ) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Pomarańcza 250g 1 szt. |
Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser ricotta z cynamonem b/cukru 50 g (JAJ, MLE) Szynka Piastowska- wieprzowa, wędzona 30 g (SOJ) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE) Pomarańcza 250g 1 szt. Słupki z warzyw 100 g Serek Almette mini 30g 1 szt (MLE) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Krem z dyni z grzankami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Sos bazyliowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Szpinak gotowany z czosnkiem* 100 g (MLE) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Krem z dyni z grzankami pełnoziarnistymi* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Sos bazyliowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* b/c 250 ml Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, RYB - Ryby i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE) Pasztet z ciecierzycy * 30 g (GLU PSZ, JAJ) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 m Winogrona 100 g |
Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE) Pasztet z ciecierzycy * 30 g (GLU PSZ, JAJ) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Ziemniaki z koperkiem gotowane 100 g Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g (JAJ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL) Brokuł z bułką tartą i z olejem* 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Ziemniaki z koperkiem gotowane 100 g Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g (JAJ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Koktajl wieloowocowy* b/c 150 ml (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki/siarczyn, JAJ - Jaja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym. 250 g (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Polędwica delikatna drobiowo-wieprzowa 30 g Papryka świeża 80 g Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jabłko 1 szt. |
Płatki jaglane na wywarze jarzynowym. 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Polędwica delikatna drobiowo-wieprzowa 30 g Papryka świeża 80 g Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jabłko 1 szt. Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL) Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR) Buraczki gotowane drobno tarte. b/c 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL) Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Budyń o smaku waniliowym b/c 150 ml (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Smoothie (jabłko, szpinak) 200 g |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50 g 1 szt. (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 m Smoothie (jabłko, szpinak) 200 g |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Pieczarkowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Pierogi leniwe z cynamonem b/c 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE) Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE) Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 150 g Gruszka 1szt. 150 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Brokułowa z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Sos jogurtowo truskawkowy*b/c 150 g (MLE) Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 150 g Gruszka 1szt. 150 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne